Deze pagina geeft informatie over het cursusaanbod van DS Divers:

 

Algemene opleiding Divers Verhalen van cursisten Nitrox Duiken met mindervaliden IAHD

(klik op een link voor snelle toegang)


 

Opleiding duikschool Divers algemeen

Duikschool DIVERS heeft een hoofdinstructeur, Instructeurs en enkele Dive-masters die jou kunnen opleiden voor alle PADI, NOB en IAHD duikbrevetten.  Daarnaast vind opleiding en assistentie plaats voor therapeutisch duiken via Dive Team Apeldoorn (DTA). De theorie modules vinden plaats in de avonduren in overleg, de zwembad modules op dinsdagavond in Brummen en donderdagavond in Twello, en de buitenwater duiken in het weekend in overleg. Voor Therapeutisch duiken gelden afwijkende dagen / uren.
Met jouw inzet en onze kennis is (bijna) alles mogelijk !
Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe duik- en les-materialen zodat je op een rustige en veilige manier kunt leren duiken in jouw eigen tempo.

- Naast de opleidingen voor een brevet kun je ook voor diverse specialitys bij duikschool DIVERS terecht. (Zie "Info DS Divers" in het menu)
-
DIVERS verzorgt ook een opfriscursus voor mensen die al weer een tijdje niet meer hebben gedoken en alle kennis willen opfrissen.

- Introductieduiken zijn er voor mensen die eerst willen weten of duiken wel zo leuk is. (kijk op: "Info Introduik" in het menu)

- Ook de minder valide mensen en hun begeleiders kunnen terecht bij duikschool DIVERS voor hun brevet. (zie hier boven: "Duiken met minder validen")

 

Alle PADI brevetten worden uitvoerig beschreven op de pagina "Info DS Divers" in het menu.

 

Locaties Duikschool Divers:

 


Theorie bij Gary Pietersz in Brummen. (kaartje hieronder)

Zwembad lessen op dinsdag te Twello (kaartje hieronder)

Zwembad lessen op woensdag te Brummen (kaartje hieronder)

Buitenwater training in voor- en na- jaar in de Bronsbergenvesting te Warnsveld,  
's zomers in recreatieplas Bussloo bij Twello of De Beldert te Driel

 

 < Brummen           Twello >


 

CURSUS data:
 

Duikschool Divers kent GEEN VASTE CURSUSDATA en GEEN WACHTLIJSTEN !
In overleg met jou wordt de cursusdata vastgesteld, er is dus ALTIJD plaats.
Met jouw inzet en onze kennis is er erg veel mogelijk.

Als er al een cursus gestart is waar nog een plaats is, wordt je eventueel tot dat niveau gebracht, en draai je zo mogelijk met die cursus mee. (Altijd in kleine groepjes of alleen !)


 

WAT MOET JE NU DOEN ? :
1- je meld je aan voor een cursus of introductieduik. (zie menu: "Info DS Divers > inschrijving")

2- de instructeur neemt daarna z.s.m. contact met je op voor overleg over de cursusdata
    en  om eventuele wensen of vragen die je nog hebt te beantwoorden.
3- je begint op de afgesproken datum en start daarmee een geweldige nieuwe hobby.


Voor de kosten die aan de cursus zijn verbonden zie in het menu: "Info DS Divers > prijzen"

 

 

Medische keuring:

Door duikschool Divers wordt geadviseerd om vooraf aan een duikcursus een medische keuring te ondergaan. Duikschool Divers regelt dit voor haar cursisten. De medische verklaring  die  door de arts daarbij wordt opgemaakt kun je HIER downloaden (Word.doc) ter oriŽntatie of voorbereiding op de duikmedische keuring.
Voor meer informatie kun je mailen naar
info@duikschool-divers.nl 

 


Nitrox heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Je kwam het aanvankelijk vooral tegen bij technische duikers, maar is intussen ingeburgerd bij het recreatie duiken en zo zijn in binnen en buitenland de vulstations behoorlijk uitgebreid.

Waarom overgaan op NITROX ?
Het antwoord is heel simpel: het gebruik van Nitrox i.p.v. gewone lucht leidt tot een veiliger manier van duiken.
Gewone lucht bestaat globaal uit 21% zuurstof en 78% stikstof. Zuurstof zorgt voor de 'verbranding' en zo voor de benodigde energie. Stikstof is een inert gas dat de mens niet gebruikt om te leven, sterker uitgedrukt is stikstof een gas dat voor duikers op diepte een gevaar vormt. Dit gevaar reduceren we als duiker door volgens de tabellen te duiken, het maken van veiligheidsstops en we passen de opstijgsnelheid aan.
Door nu de perslucht te verrijken met zuurstof (EAN = enriched air nitrox) heffen we de nadelen van stikstof grotendeels op. Dit verrijkt gasmengsel noemen we Nitrox en bevat meer dan 21% zuurstof. (diverse EAN percentages zijn mogelijk, afhankelijk van de geplande duik diepte)

Nitrox heeft als voordeel dat je langer kan duiken dan bij het gebruik perslucht en de traditionele duiktabellen. Belangrijk bijkomend voordeel van het gebruik van Nitrox is dat de duiker zich minder moe voelt na een duik.

Dieper duiken met NITROX ?
Nee, met nitrox kun je niet dieper duiken dan met perslucht, sterker nog: nitrox beperkt je maximum diepte enigszins.

Wanneer mag ik duiken met NITROX ?
Je mag met nitrox duiken als je gebrevetteerd bent als Nitrox Diver. Ieder vulstation / duikschool in binnen en buitenland vraagt je om zo'n brevet als je met nitrox wilt duiken.

Wat houd de Cursus in ?
De cursus bestaat uit twee theorie avonden en twee duiken met nitrox. Tijdens de theorie krijg je alles te horen en zien wat samenhangt met het duiken met nitrox. De twee duiken worden gecombineerd met het vullen en analyseren van de gasmengsels in duikflessen en de eisen die gesteld worden aan het duikmateriaal.

De minimumeisen voor deelname aan een nitrox cursus volgens de PADI aanbevelingen zijn minimaal een 'Open Water Diver' brevet. Duikschool Divers adviseert minimaal een 'Advanced Open Water Diver' brevet en een geldige medische keuring.

Voor aanvang cursus ontvang je een cursuspakket en krijg je een studieopdracht en DVD mee om je de leerstof eigen te maken. Op de theorieavonden wordt deze leerstof gezamenlijk besproken en wordt nader ingegaan op de details van het duiken met nitrox. Aansluitend volgt een theorie examen volgens de PADI regels en zit het theorie gedeelte er op. Het praktijk gedeelte bestaat uit het bezoeken van een nitrox vulstation waar gekeken wordt hoe en waarmee het vullen gebeurd en wordt het analyseren van het gasmengsel beoefend. Daarna worden er twee duiken gemaakt met nitrox om te ervaren wat het verschil is ten opzichte van perslucht duiken.

In het kort:
- Padi EANx cursuspakket inclusief DVD, tabellenboek etc.
- instructie door een gecertificeerde PADI nitrox instructeur.
- twee theorie avonden, theorie examen
- twee nitrox vullingen en huur 'schone' duikfles
- PADI nitrox brevet (wereldwijd geldig)

Voor de kosten die aan de cursus zijn verbonden zie in het menu: "Info DS Divers" > prijzen"

 


Verhaal van (ex-) cursisten

 

Duiken met Divers!    ( Claire van der Aa  2012)

 

De afgelopen vier weken hebben twee groepen van vijftien leerlingen van het Liemers College een duikcursus gevolgd bij Divers. Ik was een van de leerlingen en heb het de vier lessen ontzettend naar mijn zin gehad onder en boven water!


In de eerste les kregen we eerst uitleg over hoe alles in zijn werk gaat, en wat voor een oefeningen we zouden gaan doen onderwater. Na de uitleg was het dan zover: we mochten het water in. Iedereen was een beetje gespannen, maar eenmaal onderwater daalde de rust op iedereen neer. Toen iedereen een beetje gewend was aan het ademen door de ademautomaat, konden we beginnen met de oefeningen. De eerste oefening was om even je ademautomaat uit je mond te doen en belletjes uit je mond te laten ontsnappen. Dit lukte bij iedereen goed en we konden daarom meteen door met de volgende oefening: de ademautomaat weggooien en met je arm naar achterhalend de automaat weer terug in je mond stoppen. Ook dit lukte bij de meeste goed. Hierna deden we een veiligheidsoefening met onze duikbril. De opdracht was om je duikbril 1 millimeter van je neus af te halen en er een beetje water in laten lopen. De gemiddelde afstand bij ons was volgens mij 5 tot 10 centimeter, maar ondanks dat was het een leuke en vooral handige oefening.

De tweede les hebben we deze oefeningen herhaald en kwam er nog eentje bij, namelijk het "zweven". Hierbij draaide het erom dat je telkens wat lucht in je vest deed en dan op de juiste hoogte horizontaal kon blijven hangen door middel van je ademhaling.


De derde les was alweer aangebroken en we mochten dan eindelijk naar het diepe! Heel belangrijk was het klaren van de oren, waar ik zelf nog veel last van heb ondervonden‚€¶ maar toch zaten we uiteindelijk allemaal op de bodem van het zwembad lekker te bubbelen. Daar gingen we de oefeningen van de bril en het ademautomaat nog eens oefenen. Dit was natuurlijk wel een beetje spannend, want stel dat het mis gaat dan kan je niet eventjes omhoog zwemmen. Gelukkig wist iedereen de (stiekeme) zenuwen toch onder controle te houden en de oefeningen goed te volbrengen. Na de oefeningen hadden we nog heel even de tijd om vrij te zwemmen waarbij we natuurlijk goed aan het 'klaren' moesten denken. Dit was echt top! Maar helaas was het voor deze les na een paar minuten vrij zwemmen alweer voorbij.


Les vier gingen we meteen naar het diepe om nog een keertje de oefeningen door te nemen. Na 10 minuten waren we al klaar en mochten we met de onderwater speeltjes van de duikschool gaan spelen. Dit was echt super leuk! Ondertussen werden er ook foto's gemaakt, en voordat we weer naar boven gingen kreeg iedereen een individuele ‚€˜shoot‚€™. Helaas was dat de laatste les, maar ik heb het geluk dat ik zeer waarschijnlijk volgend jaar n√≥g een keer kan duiken met sportori√ęntatie en dat ga ik dan ook doen!

 

Alle mannen van de duikschool die dit mogelijk hebben gemaakt, namens alle cursisten SUPER bedankt! Het was echt een hele leuke ervaring en we hebben er veel van geleerd!

 

Claire van der Aa, Liemers CollegeNa de cursus - mooi weer duikers (Emmy en Dries)


Na de cursus bij DS Divers hebben wij alleen nog maar in warm zeewater gedoken. Omdat een plaatje meer zegt dan woorden zie je hier een link naar onze (externe) fotogalerij, met foto's van Dries gemaakt op onze duikvakantie's: fotogalerij 

  Duiken zonder handicap . . . .


I.A.H.D.  is de  International Association for Handicapped Divers 
het Nederlands kantoor is gevestigd in Middenmeer telefoon 0227 503631  info@iahdeurope.org 

De I.A.H.D. heeft het tot haar taak gerekend om via instellingen contact te maken met gehandicapten. Duiksport is de enige manier om lichamelijke beperkingen te vergeten. Je kunt je voorstellen om vrij, gewichtloos en onbeperkt te kunnen bewegen. Deelnemende gehandicapten omschrijven duiken als een stimulans in hun revalidatie, hun mentale en fysieke gesteldheid en stellen daarnaast de sociale contacten met anderen erg op prijs. Duikschool Divers kan in overleg met instellingen, therapeuten en begeleiders aan iedereen duikplezier verschaffen.

Buddy systeem I.A.H.D.
Om als gehandicapte te kunnen duiken heb je net als elke andere duiker een buddy nodig. In dit geval moet het een buddy zijn die weet om te gaan met een handicap. Duikschool Divers geeft ook duikles aan deze duik buddy's.

Website I.A.H.D (Nederlands)   http://www.iahd.org/

 

Duikopleiding en brevetten

 

Het "Confined Water Diver" Programma
Deze opleiding is bedoeld voor gebruik in revalidatie centra. 
Na het behalen van het brevet kun je in het zwembad genieten van de duiksport. 
Er hoeven geen buitenwater duiken te worden gemaakt voor het behalen van dit brevet. 


De IAHD "Open Water Diver" Cursus


Dit is een beginners duikopleiding die personen de elementaire kennis en vaardigheden verschaft om veilig deel te nemen aan 
buitenwaterduiken. De opleiding is gebaseerd op de uitvoering van de duiken. 
De deelnemers moeten voldoen aan alle theorie en watervaardigheden vereisten voor het niveau waarvoor ze gebrevetteerd worden. 


Binnen deze IAHD opleiding worden drie niveaus onderscheiden binnen de Open Water Diver opleiding, 
deze zijn afhankelijk van de begeleiding die de Open Water Diver nodig heeft. 

Cursus vereisten: 
Minimum leeftijd bij aanvang cursus is 12 jaar. 
Een medische keuring is verplicht.. 


IAHD "Dive Partner" cursus (Dive Leader Certification) 

Divemasters en Assistent Instructeurs van een erkende organisatie (PADI, NOB etc.) 
kunnen na het voltooien van de duikpartner opleiding Duikleider worden. 
De bevoegdheden van een Diveleader zijn gelijk aan die van een IAHD Divemaster of Assistent instructeur.


Duikleider vereisten: 
DiveMaster of Assistent Instructeur zijn bij een erkende duikorganisatie 
DiveMaster of Assistent Instructeur zijn met actieve status 
IAHD Dive Partner Training hebben voltooid.

De IAHD Dive Partner cursus is een gevorderden duikopleiding die ontworpen is om gebrevetteerde duikers op te leiden 
in het begeleiden van gehandicapte duikers. Het is aanbevolen dat opgeleide Dive Partners die een vriend, bekende e.d. 
van de gehandicapte is, de cursus volgt van de gehandicapte persoon met wie zij later van plan zijn om te gaan duiken. 

Cursus vereisten: 
Om deel te mogen nemen aan de Dive Partner opleiding moet de persoon: 
16 jaar of ouder zijn (aan het begin van de cursus).
Een medische verklaring hebben die getekend is door een arts die daarin verklaard dat de persoon goedgekeurd is voor 
duikactiviteiten. De medische verklaring mag niet ouder zijn dan 12 maanden.
Een bewijs hebben van een beginners opleiding van een erkende duik opleidingorganisatie
Tenminste 20 duiken in het logboek hebben staan, met ervaring in navigatie en nachtduiken 
Een bewijs hebben van een redding duik opleiding 
Een bewijs hebben van opleiding in eerste hulp en hartreanimatie welke niet ouder mag zijn dan 24 maanden


© copyright 2020 -  http://www.duikschool-divers.nl